Maribor, December 2022

Srečno ob novem letu 2023

Ste vedeli, da so regijski centri po Sloveniji, v lanskem letu, zabeležili triodstotno rast klicev na 112. Gasilce so morali aktivirati več kot 23.000 krat. Gašenje požarov je najverjetneje prva misel, ko je govora o gasilcih. V praksi pa so prav gasilci tisti, ki nudijo pomoč tudi ob drugih nesrečah in katastrofah, kot so: poplave, potresi, prometne nesreče, žled, neurja…

Maribor, 27. 10. 2022

Vaja sektorja ob mesecu požarne varnosti

V soboto 29. 10. 2022 v popoldanskih urah, smo se sredi mestnega jedra borili z dimom, iskali ponesrečence, zalivali "goreče" strehe in prezračevali garažo, kjer se je zadrževal gost dim. Seveda je k sreči to bila samo gasilska vaja. Ker se gasilci PGD Maribor-mesto srečujemo s takšnimi in drugačnimi ovirami v strogem centru mestnega jedra, je bila vaja seveda zelo dobrodošla.

Maribor, 8. 5. 2022

Florjanovo 2022

Po vseh omejitvah, smo lahko končno spet pozdravili prijatelje iz prostovoljnega gasilskega društva Marburg-Mitte, ki so v petek prispeli v Maribor. Soboto smo izkoristili za celodnevni izlet. Kljub dežju smo se lahko pohvalili z lepotami Slovenije in jih navdušili s pogledom iz Orlovega gnezda na slap Rinka v Logarski dolini. Če nismo bili dovolj mokri od dežja, nas je osvežil tudi slap.

Izdelava spletnih strani PIRS | Icons8