Florjanovo 2022

Florijan združuje gasilce

Maribor, 8. 5. 2022

Po vseh omejitvah, smo lahko končno spet pozdravili prijatelje iz prostovoljnega gasilskega društva Marburg-Mitte, ki so v petek prispeli v Maribor. Soboto smo izkoristili za celodnevni izlet. Kljub dežju smo se lahko pohvalili z lepotami Slovenije in jih navdušili s pogledom iz Orlovega gnezda na slap Rinka v Logarski dolini. Če nismo bili dovolj mokri od dežja, nas je osvežil tudi slap.

Nadaljevali smo pot proti Žalcu, kjer smo obiskali muzej Hmelja. V muzeju so nas popeljali čez zgodovino sušenja hmelja in pripravo popularne pijače - piva. Opisali so vse postopke in okuse, zato smo seveda morali različna piva poskusiti še sami. Fontana piv, nas je navdušila z različnimi okusi in zanimivo tehniko. Spraznili smo prav vse čipe na kriglih. Domov smo se vrnili v poznih popoldanskih urah, kjer nas je že čakal domač golaž.

. Nedeljo smo posvetili našemu zavezniku Florianu. Skupaj smo obiskali Florianovo mašo v cerkvi blaženega Antona Martina Slomška v Košakih, kjer so gasilci iz Marburga tradicionalno prižgali svojo Florianovo svečo. Po maši smo se odpravili do spomenika Svetega Floriana v centru Maribora, kjer smo položili venec. Druženje smo nadaljevali na kmečkem turizmu, kjer smo se ob dobri hrani, pijači in domači harmoniki, še zavrteli in zraven zapeli.

Izdelava spletnih strani PIRS | Icons8