Dropdown

Srečno v novem letu 2023

Maribor, December  2022

Ste vedeli, da so regijski centri po Sloveniji, v lanskem letu, zabeležili triodstotno rast klicev na 112. Gasilce so morali aktivirati več kot 23.000 krat. Gašenje požarov je najverjetneje prva misel, ko je govora o gasilcih. V praksi pa so prav gasilci tisti, ki nudijo pomoč tudi ob drugih nesrečah in katastrofah, kot so: poplave, potresi, prometne nesreče, žled, neurja…

Letos smo vsi spremljali velik katastrofalen požar na Krasu. Prav na Krasu so pomagali tudi naši junaki iz našega društva in verjemite, ni jim bilo lahko. Ko se spominjajo tega požara, povedo, da je bilo nekaj najhujšega kar so do sedaj doživeli. Nekajkrat so dobesedno sami morali bežati pred požarom. Pa veste kar največkrat drži za gasilce: Ko gori, vse beži iz hiše, gasilci bežijo v hišo, ker se trudijo rešiti ljudi in vse kar se še rešiti da.

Mesec december pa je za vse nas poseben mesec. Je čarobni mesec tako za otroke, odrasle, kot za nas gasilce. V teh dneh naši prostovoljni gasilci in gasilke že trkajo na vaša vrata, vam s stiskom roke voščimo lepe praznike in vam prinesemo naš koledar. Koledarjev ne prodajamo, ko pa nam namenite prostovoljen prispevek ga bomo neizmerno veseli, saj s tem pomagate tudi vsem krajanom in krajankam, ki bodo potrebni naše pomoči. V teh dneh naši prostovoljni gasilci in gasilke že trkajo na vaša vrata. Z veseljem vam bodo povedali kakšno zgodbo »s terena«. Neizmerno veseli bi bili tudi vaše donacije kot del dohodnine, ki se lahko nameni poljubnemu društvo ali organizaciji. Na tej povezavi najdete informacije glede oddaje obrazca, lahko pa ga pošljete tudi k nam in ga mi oddamo naprej.

Izdelava spletnih strani PIRS | Icons8